Naar overzicht
Werkgever | 10-10-2022
"Een aantal van jullie kennen mij wellicht al en een aantal van jullie (nog) niet maar daar komt wat mij betreft snel verandering in. Mijn naam is Ellen Alberink en graag vertel ik jullie dat ik vanaf 1 september jl. aan de slag gegaan ben als Regionaal Coördinator Techniek in het kader van Leven lang Ontwikkelen.

Verbindingen in de techniek

Ik mag deze functie vervullen voor de looptijd van een jaar en doe dat vanuit het Leerwerkloket Twente voor de arbeidsmarktregio Twente. De bedoeling is dat ik mij het komende jaar bezig houd met het leggen van nog meer verbindingen in de techniek als het gaat om leren en werken met als doel: behoud en extra instroom van technisch personeel. In Twente werken we nauw en veel samen! Dat is super mooi. Tegelijk is er in de techniek de nodige versplintering en nu aan mij de schone taak om hier mee aan de slag te gaan!

Enkele taken die ik ga vervullen zijn:

onderhouden van contacten met verschillende technische netwerkgroepen en gremia en daarbij kijken naar het nut en noodzaak ervan. Meedenken, adviseren en het initiëren van nieuwe leerwerkprojecten. Adviseren van werkgevers in de zoektocht naar personele vraagstukken gelieerd aan een Leven lang Ontwikkelen. Contacten onderhouden met (regionale) opleiders om te kijken hoe en waar het onderwijs nog beter aan kan sluiten bij de grote technische vraag op de arbeidsmarkt.

 

Overijssels Vakmanschap

Naast deze fantastische nieuwe uitdaging blijf ik ook één dag per week verbonden aan het Overijssels Vakmanschap als verbindingscoach. Een perfecte combinatie want ook daar houd ik me bezig met het vergroten van een leercultuur bij technische werkgevers om zo technisch personeel te behouden voor de sector. Daarnaast is ook hier één van de doelstellingen om nieuwe instroom te genereren voor de sector! Jullie lezen het al: ‘techniek is zeg maar echt mijn ding!’ Het loopt dan ook als een rode draad door mijn carrière.

Kennismaken? 

Zo’n kleine 20 jaar geleden ben ik gestart als Intercedent bij Start People Enschede voor de sector productie & techniek en op een paar kleine onderbrekingen na heb ik de techniek nooit weer losgelaten. In mijn nieuwe rol kan ik me er helemaal in vastbijten, met jullie als partners samenwerken en daar kijk ik enorm naar uit! Ik ontmoet jullie graag persoonlijk en bij vragen of een persoonlijke kennismaking ben ik bereikbaar op tel. 06-12 01 18 04 en e-mail ellen.alberink@leerwerkloket.nl of ellen@overijsselsvakmanschap.nl"Delen

Gerelateerde berichten

Algemeen en Student en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 04-10-2024

In Twente gaat iedereen mee richting werk

De arbeidsmarktregio Twente heeft definitief 7,5 miljoen euro subsidie ontvangen vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF). De ontvangen subsidie wordt ingezet voor arbeidsmarktgerichte trajecten richting betaald werk of het starten van een eigen bedrijf. Zo wordt Leerwerkloket Twente ook gedeeltelijk gefinancierd vanuit ESF. Jenny Holtrop, manager Leerwerkloket Twente, vertelt: "We zijn ontzettend blij met de financiering vanuit ESF. Door deze financiering kunnen we veel inwoners helpen bij hun zoektocht naar (ander) werk."

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 03-18-2024

Maak kennis met onze regionaal financieel adviseurs Ellen en Linda

Sinds maart 2024 zijn collega’s Ellen Alberink en Linda de Wolf onze regionale experts op het gebied van financiële regelingen. Zij kijken onafhankelijk mee met professionals, werkgevers en kandidaten om een passende financiële oplossing te vinden voor scholing en (leerwerk)projecten. Wij geloven: voor iedereen zou een leven lang ontwikkelen mogelijk moeten zijn.

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 03-13-2024

Leerwerkloket Twente blijft zich ontwikkelen. Petra blikt terug op haar eerste professionaliseringsoverleg met het thema ASS.

Leerwerkloket Twente organiseert iedere vier weken een profoverleg voor de loopbaanadviseurs. Om onze kandidaten goed te kunnen adviseren is het belangrijk om ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, in het onderwijs en in de maatschappij te volgen en onszelf hierin professionaliseren.

Lees bericht

NO OPTION SET