Naar overzicht
Werkgever | 18-09-2023

Wil jij werken aan de leercultuur in jouw bedrijf?

Leren en ontwikkelen is zoveel meer dan medewerkers een formele opleiding laten volgen. Een Leven Lang Ontwikkelen begint bij inzicht en creatief vormgeven aan leren. In de praktijk merken we dat bedrijven het lastig vinden om met hun eigen leercultuur aan de slag te gaan. Daarom is Leerwerkloket Twente een samenwerking aangegaan met het lectoraat Leven Lang Ontwikkelen van de Hogescholen Windesheim en Saxion. Deze partijen hebben onderzoek gedaan naar de cruciale elementen, of bouwstenen, die samen een sterke leercultuur vormen. Dit is weergegeven in het leercultuurmodel. Zie onderstaand figuur. Deze bouwstenen liggen aan de basis van de leercultuurscan die voor bedrijven is ontwikkeld.

Wat is de Leercultuurscan?

De (gevalideerde) leercultuurscan is een digitale vragenlijst waarmee de door medewerkers ervaren ‘leercultuur’ wordt opgehaald. Vanuit jouw bedrijf informeer je de medewerkers en nodig je hen uit om de digitale vragenlijst in te vullen. De vragenlijst is met name geschikt voor medewerkers die het Nederlands goed beheersen. We raden aan om minimaal 15 medewerkers te laten deelnemen, zodat anonimiteit van de antwoorden gegarandeerd kan worden. Dit is belangrijk zodat de medewerker weet dat hij/zij eerlijk antwoord kan geven.

Op basis van de scores worden de uitkomsten op de verschillende bouwstenen in een rapportage weergegeven met adviezen. De adviseur van Leerwerkloket Twente duidt met de opdrachtgever de resultaten in de rapportage. Samen wordt gekeken welke vervolgacties het bedrijf kan nemen om de leercultuur te optimaliseren. Leerwerkloket Twente heeft veel samenwerkingspartners in de regio die hierin desgewenst een rol kunnen vervullen.

Bekijk hier alle informatie over de leercultuurscan

Heb je vragen of wil je meer weten over de leercultuurscan?

Neem contact op met ondernemersadviseur Jolanda Schonewille


Delen

Gerelateerde berichten

Algemeen en Student en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 04-10-2024

In Twente gaat iedereen mee richting werk

De arbeidsmarktregio Twente heeft definitief 7,5 miljoen euro subsidie ontvangen vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF). De ontvangen subsidie wordt ingezet voor arbeidsmarktgerichte trajecten richting betaald werk of het starten van een eigen bedrijf. Zo wordt Leerwerkloket Twente ook gedeeltelijk gefinancierd vanuit ESF. Jenny Holtrop, manager Leerwerkloket Twente, vertelt: "We zijn ontzettend blij met de financiering vanuit ESF. Door deze financiering kunnen we veel inwoners helpen bij hun zoektocht naar (ander) werk."

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 03-18-2024

Maak kennis met onze regionaal financieel adviseurs Ellen en Linda

Sinds maart 2024 zijn collega’s Ellen Alberink en Linda de Wolf onze regionale experts op het gebied van financiële regelingen. Zij kijken onafhankelijk mee met professionals, werkgevers en kandidaten om een passende financiële oplossing te vinden voor scholing en (leerwerk)projecten. Wij geloven: voor iedereen zou een leven lang ontwikkelen mogelijk moeten zijn.

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 03-13-2024

Leerwerkloket Twente blijft zich ontwikkelen. Petra blikt terug op haar eerste professionaliseringsoverleg met het thema ASS.

Leerwerkloket Twente organiseert iedere vier weken een profoverleg voor de loopbaanadviseurs. Om onze kandidaten goed te kunnen adviseren is het belangrijk om ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, in het onderwijs en in de maatschappij te volgen en onszelf hierin professionaliseren.

Lees bericht

NO OPTION SET