Naar overzicht
Werkende en Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 07-09-2021

Ron Jans: "Een Leven Lang Ontwikkelen is mijn Levensmotto"

Je leven lang doorontwikkelen. “Dat is mijn levensmotto”, zegt coach Ron Jans van FC Twente. Daarom wilde Ron graag mee werken aan de opening van de Maand van het Leren. Woensdag 1 september gaf hij de aftrap voor de Maand van het Leren. “Je blijft je ontwikkelen of je valt af”, wijst Jans op de consequenties van stil blijven staan. De coach is het boegbeeld van de actiemaand van Leerwerkloket Twente dat werkenden, werkzoekenden, zzp’ers en werkgevers ondersteunt in hun ontwikkeling. Het leerwerkloket biedt daarvoor onder andere loopbaanadviesgesprekken, testen, tips en informatie over opleidingen en cursussen. Ook ondersteunt Leerwerkloket Twente werkgevers bij het ontwikkelen of omscholen van personeel of het opzetten van maatwerk leertrajecten. 

Een loopbaanadvies was aan Ron Jans niet besteed, omdat hij zelf de teugels stevig in handen had. Zijn ouders raadden hem af om zijn carrière als docent, hij doceerde Duits en geschiedenis, in te wisselen voor het trainerschap in betaald voetbal. “Mijn advies: Luister niet altijd naar je ouders. Volg je gevoel. Mijn passie zat in het voetbal. Ik heb een fantastisch beroep, al moet je zorgen dat je wel een keertje wint.”

Voetballer, leraar, trainer, technisch directeur, weer terug naar het coachschap, omdat het technisch directeurschap hem niet lag. Van PEC Zwolle, ‘waar Rinus Israël me verrot schopte en schold’ Roda JC, Standard Luik, een uitstapje naar Japan 'een prachtige tijd waar we veel hebben geleerd', assistent-trainer in Emmen en al heel snel hoofdcoach bij Groningen. Vervolgens na Heerenveen: ‘m’n slechtste besluit ooit’ naar Amerika waar het niet goed afliep ‘omdat ze me beschuldigden van racisme en iedereen die me kent weet dat dat onzin is.”

Jans wil er maar mee zeggen dat hij zich op al die plekken doorontwikkelde. “Hoe ouder je wordt, hoe meer je jezelf leert kennen. Wat ik wil, is leven om mezelf te ontwikkelen en dat doe ik elke dag.”

Om dat gevoel over te brengen en extra aandacht te richten op een leven lang leren is september uitgeroepen tot de Maand van het Leren. Leerwerkloket Twente verzorgt de hele maand activiteiten als webinars, netwerkbijeenkomsten, trainingen voor werkzoekenden alsmede trajecten voor laaggeletterden. Bekijk hier alle evenementen.


 

Delen

Gerelateerde berichten