Naar overzicht
Algemeen en Werkende en Werkzoekende en ZZP | 17-08-2022

“Perspectief bieden en mogelijkheden verkennen. Dat is wat ik graag doe” 

Adviseur Alien werkt al jaren bij UWV voor mensen in een uitkeringssituatie. In haar werk kwam ze in contact met collega’s van Leerwerkloket Twente. Ze dacht altijd: ‘Wat een passie hebben deze adviseurs’. Ze vindt het geweldig dat ze bij het Leerwerkloket dat ene stapje extra kan maken voor mensen die ze spreekt. Maak kennis met loopbaanadviseur Alien.

“In januari 2020 ben ik begonnen als adviseur bij het Leerwerkloket. In mijn werk had ik al vaker te maken gehad met Leerwerkloket Twente. Door de passie en enthousiasme van collega’s leek het mij een inspirerende werkomgeving. Toen een vacature als loopbaanadviseur vrijkwam, besloot ik te solliciteren.”

Loopbaanadvies
“Door mijn oprechte interesse in de ander wil ik mensen op weg helpen met de stappen in hun loopbaan. De eerste stap om met mij in gesprek te gaan hebben ze zelf al gezet! Ik vind het heel bijzonder dat ik als loopbaanadviseur mee mag kijken, mee mag luisteren en helpen zoeken. Vervolgens kan ik perspectief bieden en samen verkennen we de mogelijkheden. Uiteindelijk bepaal je altijd zelf hoe en welke acties je onderneemt. Je hebt zelf de regie, maar ik help bij de afweging.”

“Waar een wil is, is een weg”
Vaak zijn mensen heel enthousiast over het beginnen van een opleiding. Natuurlijk is dat heel belangrijk, maar ik wil ze ook een realistisch beeld geven. Werken, leren en privé combineren kan pittig zijn. Iedereen heeft een andere omgeving waar je rekening mee houdt. Veel mensen zeggen achteraf dat het tropenjaren waren, maar wel zijn ze heel blij en trots als ze de opleiding afgerond hebben. Ik geloof: “waar een wil is, is een weg!”

Klein beginnen
“Iedere situatie vraagt om maatwerk. Ik kijk welke stap het beste bij jouw omstandigheden aansluit. Je kunt geneigd zijn te denken in grote stappen, bijvoorbeeld door een meerjarige opleiding te overwegen. Maar soms kan het kleiner beginnen. Het kan bijvoorbeeld al helpen om een keer in gesprek te gaan met je huidige leidinggevende, misschien zijn er intern al allerlei mogelijkheden.”

Sluit je huidige situatie nog aan bij je persoonlijke capaciteiten en werkgeluk. Sta hierbij stil en kom in beweging. Als je iets wilt veranderen, ga op onderzoek uit!”

Heb je zelf een loopbaan- of scholingsvraag? Ga vrijblijvend in gesprek met Alien of één van de andere adviseurs. Meld je hier aan!

Delen

Gerelateerde berichten