Naar overzicht
Werkzoekende | 13-04-2023

We gaan van start met het project: ontdek wat jij in huis hebt! 

In het programma Ontdek wat jij in huis hebt krijgen vrouwen (van 45 - 65 jaar) de gelegenheid zich stapsgewijs te oriënteren op of op hun weg naar de arbeidsmarkt. 

Nog steeds verrichten vrouwen de meeste zorgtaken; denk bijvoorbeeld aan de zorg voor kinderen, de ouder-wordende ouders en het huishouden. Meestal wordt in zulke situaties besloten dat de vrouw niet of minder gaat werken. Of wellicht in een baan dat onder je eigenlijke denkniveau is. Als de volgende fase aanbreekt waarin de kinderen het huis uit zijn en de ouders overleden, dan geeft dit vaak tijd en ruimte om weer aan het werk te gaan, meer te gaan werken, een carrièreswitch te maken of om te ontdekken wat nu echt passend is. Dit kan veel vragen oproepen: waar begin ik, wat heb ik in huis, hoe vind ik aansluiting op de arbeidsmarkt en is er wel werk in wat ik zou willen.

Leerwerkloket Twente helpt hierbij. Je meld je in eerste instantie aan voor een persoonlijk gesprek, waarin jouw persoonlijke vraag centraal staat. Door een uitgekiend pakket aan workshops en met behulp van betrokken en ervaren loopbaanadviseurs kun je een stap zetten die jij voor ogen hebt: individuele adviesgesprekken of een deelname aan het programma 'Ontdek wat jij in huis hebt'

Bekijk wat wij kunnen betekenen!  Lees hier meer 


Delen

Gerelateerde berichten

Algemeen en Student en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 04-10-2024

In Twente gaat iedereen mee richting werk

De arbeidsmarktregio Twente heeft definitief 7,5 miljoen euro subsidie ontvangen vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF). De ontvangen subsidie wordt ingezet voor arbeidsmarktgerichte trajecten richting betaald werk of het starten van een eigen bedrijf. Zo wordt Leerwerkloket Twente ook gedeeltelijk gefinancierd vanuit ESF. Jenny Holtrop, manager Leerwerkloket Twente, vertelt: "We zijn ontzettend blij met de financiering vanuit ESF. Door deze financiering kunnen we veel inwoners helpen bij hun zoektocht naar (ander) werk."

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 03-18-2024

Maak kennis met onze regionaal financieel adviseurs Ellen en Linda

Sinds maart 2024 zijn collega’s Ellen Alberink en Linda de Wolf onze regionale experts op het gebied van financiële regelingen. Zij kijken onafhankelijk mee met professionals, werkgevers en kandidaten om een passende financiële oplossing te vinden voor scholing en (leerwerk)projecten. Wij geloven: voor iedereen zou een leven lang ontwikkelen mogelijk moeten zijn.

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 03-13-2024

Leerwerkloket Twente blijft zich ontwikkelen. Petra blikt terug op haar eerste professionaliseringsoverleg met het thema ASS.

Leerwerkloket Twente organiseert iedere vier weken een profoverleg voor de loopbaanadviseurs. Om onze kandidaten goed te kunnen adviseren is het belangrijk om ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, in het onderwijs en in de maatschappij te volgen en onszelf hierin professionaliseren.

Lees bericht

NO OPTION SET