Naar overzicht
Algemeen en Student en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 10-04-2024

In arbeidsmarktregio Twente gaat iedereen mee richting werk

De arbeidsmarktregio Twente heeft definitief 7,5 miljoen euro subsidie ontvangen vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF). De ontvangen subsidie wordt ingezet voor arbeidsmarktgerichte trajecten richting betaald werk of het starten van een eigen bedrijf. Zo wordt Leerwerkloket Twente ook gedeeltelijk gefinancierd vanuit ESF. Jenny Holtrop, manager Leerwerkloket Twente, vertelt: "We zijn ontzettend blij met de financiering vanuit ESF. Door deze financiering kunnen we veel inwoners helpen bij hun zoektocht naar (ander) werk."

Het ESF is een subsidie voor het terugdringen van (jeugd)werkloosheid door mensen naar werk te begeleiden. De gemeente Enschede is centrumgemeente voor de Arbeidsmarktregio Twente en daarmee verantwoordelijk voor het aanvragen van de ESF-subsidie voor onze regio. Mede door deze inzet van de Centrumgemeente kunnen meer werkzoekenden ondersteund worden in hun zoektocht naar werk of bij het starten van een onderneming.

De arbeidsmarktregio zet de financiering in voor regionale arbeidsmarktgericht projecten. Zoals naast het Leerwerkloket, het Regionaal Orgaan Zelfstandigen, Leven Lang Ontwikkelen en het Twents Fonds voor Vakmanschap.

Jenny Holtrop: “In Twente willen we een gezonde arbeidsmarktregio hebben. Samen met alle samenwerkende partijen zorgen we ervoor dat iedereen in Twente mee gaat richting werk.”

Delen

Gerelateerde berichten

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 03-18-2024

Maak kennis met onze regionaal financieel adviseurs Ellen en Linda

Sinds maart 2024 zijn collega’s Ellen Alberink en Linda de Wolf onze regionale experts op het gebied van financiële regelingen. Zij kijken onafhankelijk mee met professionals, werkgevers en kandidaten om een passende financiële oplossing te vinden voor scholing en (leerwerk)projecten. Wij geloven: voor iedereen zou een leven lang ontwikkelen mogelijk moeten zijn.

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 03-13-2024

Leerwerkloket Twente blijft zich ontwikkelen. Petra blikt terug op haar eerste professionaliseringsoverleg met het thema ASS.

Leerwerkloket Twente organiseert iedere vier weken een profoverleg voor de loopbaanadviseurs. Om onze kandidaten goed te kunnen adviseren is het belangrijk om ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, in het onderwijs en in de maatschappij te volgen en onszelf hierin professionaliseren.

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkzoekende | 01-25-2024

Lustrum Twents Fonds voor Vakmanschap. Eric: "Wij kunnen met het fonds echt maatwerk leveren"

30 januari bestaat het Twents Fonds voor Vakmanschap (TFvV) 5 jaar. Leerwerkloket Twente geeft, samen met Loopbaanstation, uitvoering aan het Twents Fonds. Onze adviseurs gaan in gesprek en beoordelen alle aanvragen voor de scholingscheque. Adviseur Eric Bloemberg is vanaf het begin betrokken bij het fonds en is trots: “Wij kunnen met TFvV echt maatwerk leveren”.

Lees bericht

NO OPTION SET