Naar overzicht
Student en Werkende en Werkzoekende | 18-01-2021

Eric: ‘Ik probeer mensen te stimuleren hun eigen pad te ontdekken’

In alle Corona nieuws wordt gesproken over her-, omscholen en loopbaanadvies. Maar wat betekent dit voor jou, hoe kun jij je voordeel hiermee doen? Waar begin je?

De wereld en werk verandert steeds sneller, de kennis uit een opleiding is al snel niet meer actueel. Daarom hecht de overheid veel waarde aan een Leven Lang Ontwikkelen. Leerwerkloket Twente zet zich in om dit voor iedere Twentenaar mogelijk te maken door onder andere loopbaanadviesgesprekken.

Eric werkt sinds 2009 bij Leerwerkloket Twente en hij voert dagelijks adviesgesprekken. In deze gesprekken biedt hij ondersteuning bij vragen op het gebied van scholing, werk of financieringsmogelijkheden. Hoe helpt hij mensen in hun zoektocht?

Eric gelooft dat iedere klant in staat is te leren. Volgens Eric staat het woord ‘kansen’ centraal in loopbaangesprekken. Iedereen heeft zijn eigen belemmeringen, maar ook zijn kansen, mogelijkheden en talenten. ‘Voor niemand staat een grabbelton kansen klaar, maar iedereen kan kansen creëren’. In gesprekken gaat hij opzoek met kandidaten welke kansen zij hebben, welke kansen zij kunnen creëren en wat zij nodig hebben om die kansen te benutten. ‘Door hierover in gesprek te gaan kan ik mensen stimuleren hun eigen pad te ontdekken en hoe zijzelf hun eigen toekomst kunnen vormgeven’.

Hij hoort regelmatig: ‘Ik ben niet goed in leren’ of ‘Ik houd niet van school’. ‘Veel mensen denken bij leren aan een langdurige opleiding op een school, maar dit hoeft helemaal niet. Je kunt ook leren door een cursus te volgen of mee te lopen met een collega’. Iedereen heeft een eigen manier van leren. Sommigen leren het beste uit de boeken en anderen het beste door het gewoon te doen. Kortom er zijn talloze manieren om te leren passend bij jouw manier van leren.

Iedereen heeft een andere reden om zich aan te melden voor een loopbaangesprek. Je kunt je verdiepen in je huidige beroep, maar ook openstaan voor een carrièreswitch. Zou je wel wat anders willen gaan doen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Je kunt je hier aanmelden voor een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze loopbaanadviseurs.


Lyanne ten Brummelhuis

Trainee communicatie

18 januari 2021

Delen

Gerelateerde berichten

Algemeen en Student en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 04-10-2024

In Twente gaat iedereen mee richting werk

De arbeidsmarktregio Twente heeft definitief 7,5 miljoen euro subsidie ontvangen vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF). De ontvangen subsidie wordt ingezet voor arbeidsmarktgerichte trajecten richting betaald werk of het starten van een eigen bedrijf. Zo wordt Leerwerkloket Twente ook gedeeltelijk gefinancierd vanuit ESF. Jenny Holtrop, manager Leerwerkloket Twente, vertelt: "We zijn ontzettend blij met de financiering vanuit ESF. Door deze financiering kunnen we veel inwoners helpen bij hun zoektocht naar (ander) werk."

Lees bericht

Student en Werkende en Werkzoekende en ZZP | 10-26-2023

Een opleiding volgen? Alle Open Dagen op een rij!

Wil jij een opleiding, cursus of training volgen? Of twijfel je nog? Het bezoeken van een open dag kan je helpen om te kijken welke opleiding nu echt bij je past. De open dag is niet alleen voor jongeren interessant, juist ook voor volwassenen.. Je kunt dan in gesprek gaan en zo erachter te komen of je een goede keuze maakt. In november zijn er veel open dagen van opleiders in Twente

Lees bericht

Student en Werkende en Werkzoekende | 10-19-2022

Een opleiding vinden die bij je past? Lieke helpt je hierbij!

Een opleiding kiezen die echt bij je past. Loopbaanadviseur Lieke had er grote moeite mee. Nu helpt ze mensen, voornamelijk jongeren, bij de keuze voor opleiding en werk. Een keuze maken is ontzettend lastig en wij helpen hierbij. Lieke geeft mee dat je eigenlijk nooit een verkeerde keuze maakt; als het op dat moment goed voelt, maak je een goede keuze! Maak kennis met loopbaanadviseur Lieke.

Lees bericht

NO OPTION SET