Naar overzicht
Algemeen en Werkende en Werkzoekende | 25-01-2024

Twents Fonds bestaat 5 jaar. Adviseur Eric: “Wij kunnen met Twents Fonds voor Vakmanschap echt maatwerk leveren. Er zijn kaders, maar er is ruimte”

30 januari bestaat het Twents Fonds voor Vakmanschap (TFvV) 5 jaar. Leerwerkloket Twente geeft, samen met Loopbaanstation, uitvoering aan het Twents Fonds. Onze adviseurs gaan in gesprek en beoordelen alle aanvragen voor de scholingscheque. Adviseur Eric Bloemberg is vanaf het begin betrokken bij het fonds en is trots: “Wij kunnen met TFvV echt maatwerk leveren”.

Wat was jouw eerste gedachte over het Twents Fonds voor Vakmanschap?
“Een scholingscheque voor Twentenaren die zich willen ontwikkelen. Het eerste wat ik dacht: wat zou dat geweldig zijn! Vaak is geld voor mensen een drempel om een opleiding of cursus te volgen. Een scholingscheque kan mensen over de streep trekken om zich toch te blijven ontwikkelen.

Daarnaast zag ik direct de mooie combinatie tussen ons reguliere loopbaanadvies en een scholingscheque. Vanuit Leerwerkloket spreken we zoveel mensen die willen om- of bijscholen. Door de combinatie kun je maatwerk leveren voor iedere inwoner.  Hierin vind ik het belangrijk dat mensen intrinsiek gemotiveerd zijn.”

Hoe ontwikkelt het Twents Fonds zich?
“Gedurende de periode zie je dat het type aanvragen ook verandert. In het begin waren er voornamelijk individuele aanvragen, waarbij inwoners zichzelf meldden voor om- of bijscholing. Nu zie je, met de komst van Ikbindr Zakelijk, dat er meer werkgevers hun medewerkers in groepsverband motiveren tot scholing. Het is een mooie ontwikkeling dat op die manier steeds meer bedrijven aan de slag gaan met het thema een Leven Lang Ontwikkelen. Desondanks blijft de intrinsieke motivatie van de individu het belangrijkste! Het blijft een individuele aanvraag voor een scholingscheque.”

Hoe werk je samen binnen het Twents Fonds? 
“Leerwerkloket Twente en Loopbaanstation geven samen uitvoering aan het Twents Fonds. Wij zijn echt 1 team. Ik ben echt trots op deze inhoudelijke samenwerking. We hebben een casuïstiek opgezet en werken nauw samen, waardoor kunnen we beter maatwerk leveren aan inwoners. Je hebt binnen Twents Fonds kaders maar er is ruimte. In die ruimte zoeken we naar de uiterste mogelijkheden om de aanvrager verder te helpen.  Het is hierin heel fijn dat je nooit alleen een beslissing hoeft te maken. We doen dit samen!”

Heb je een voorbeeld uit de praktijk? 
“Eén verhaal is mij echt bijgebleven. Een man had jarenlang als arts gewerkt in het buitenland, maar kon in Nederland geen baan vinden. In het loopbaanadvies gesprek komt ook zijn interesse in de ICT aan de orde. Door de financieringsmogelijkheid van het Twents Fonds kon hij een omscholingstraject richting ICT gaan volgen, waarna hij een baan kreeg bij een bedrijf dat patiëntendossiers digitaliseerde via het Twents Fonds hebben we hem toch mooi verder kunnen helpen. Hier doen we het voor.”

Hoe kijk je naar de toekomst? 
“Ik hoop voor de toekomst dat het Twents Fonds voor Vakmanschap blijft bestaan. We hebben veel mensen verder op hun loopbaan pad geholpen. De financiële ondersteuning in de vorm van een scholings-cheques hebben daaraan duidelijk bijgedragen. Het kan net dat stapje zijn die inwoners nodig hebben om zich te blijven ontwikkelen. Het past hierdoor helemaal in de gedachten van Leven Lang Ontwikkelen!”

Lees hier meer over de scholingscheque

Delen

Gerelateerde berichten

Algemeen en Student en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 04-10-2024

In Twente gaat iedereen mee richting werk

De arbeidsmarktregio Twente heeft definitief 7,5 miljoen euro subsidie ontvangen vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF). De ontvangen subsidie wordt ingezet voor arbeidsmarktgerichte trajecten richting betaald werk of het starten van een eigen bedrijf. Zo wordt Leerwerkloket Twente ook gedeeltelijk gefinancierd vanuit ESF. Jenny Holtrop, manager Leerwerkloket Twente, vertelt: "We zijn ontzettend blij met de financiering vanuit ESF. Door deze financiering kunnen we veel inwoners helpen bij hun zoektocht naar (ander) werk."

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 03-18-2024

Maak kennis met onze regionaal financieel adviseurs Ellen en Linda

Sinds maart 2024 zijn collega’s Ellen Alberink en Linda de Wolf onze regionale experts op het gebied van financiële regelingen. Zij kijken onafhankelijk mee met professionals, werkgevers en kandidaten om een passende financiële oplossing te vinden voor scholing en (leerwerk)projecten. Wij geloven: voor iedereen zou een leven lang ontwikkelen mogelijk moeten zijn.

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 03-13-2024

Leerwerkloket Twente blijft zich ontwikkelen. Petra blikt terug op haar eerste professionaliseringsoverleg met het thema ASS.

Leerwerkloket Twente organiseert iedere vier weken een profoverleg voor de loopbaanadviseurs. Om onze kandidaten goed te kunnen adviseren is het belangrijk om ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, in het onderwijs en in de maatschappij te volgen en onszelf hierin professionaliseren.

Lees bericht

NO OPTION SET