Naar overzicht
Werkgever | 22-02-2021

Anders organiseren, nieuwe kansen!


De zorg luidt de noodklok. Zorginstellingen hebben al jaren uitdagingen om roosters vullend te krijgen. De personeelstekorten zijn zo hoog dat professionals structureel een hoge werkdruk ervaren en het ziekteverzuim toeneemt. Door de coronacrisis wordt dit nog meer versterkt. Iedere zorginstelling werkt hard om de professionals te binden aan hun organisatie. Daarnaast doen professionals veel taken onder hun niveau, terwijl de talenten van vele anderen onbenut blijven.

Om deze personeelstekorten tegen te gaan moeten er creatieve oplossingen bedacht worden. Jobcarving kan bijdragen om deze issues te verhelpen. Bij jobcarving gaat het om creëren van nieuwe banen door bestaande functies te splitsen. Doordat de werkzaamheden en taken verdeeld worden kan er structureel een nieuwe baan ontstaan.

Professionals kunnen dan werk op hun niveau verrichten, ervaren meer werkplezier én de werkdruk wordt verlicht. Door jobcarving in te zetten kunnen personeelstekorten tegen worden gegaan. Wil je meer weten hoe jouw organisatie jobcarving in kunt zetten? Lees hier meer.

De brochure van Rijksoverheid geeft je handvatten hoe je jobcarving kunt inzetten binnen jouw organisatie. Als jobcrafting op de juiste manier wordt ingezet is er sprake van een win-win situatie. Professionals ervaren meer werkplezier en kunnen zich echt toeleggen op het beroep waarvoor ze zijn opgeleid. Nieuwe doelgroepen doen hun intrede in de zorg of de sector. Medewerkers groeien in hun persoonlijke ontwikkeling en voor de organisatie ontstaan er meer mogelijkheden voor de duurzame inzetbaarheid van bestaand personeel.


Lyanne ten Brummelhuis 

23 februari 2021

Delen

Gerelateerde berichten

Algemeen en Student en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 04-10-2024

In Twente gaat iedereen mee richting werk

De arbeidsmarktregio Twente heeft definitief 7,5 miljoen euro subsidie ontvangen vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF). De ontvangen subsidie wordt ingezet voor arbeidsmarktgerichte trajecten richting betaald werk of het starten van een eigen bedrijf. Zo wordt Leerwerkloket Twente ook gedeeltelijk gefinancierd vanuit ESF. Jenny Holtrop, manager Leerwerkloket Twente, vertelt: "We zijn ontzettend blij met de financiering vanuit ESF. Door deze financiering kunnen we veel inwoners helpen bij hun zoektocht naar (ander) werk."

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 03-18-2024

Maak kennis met onze regionaal financieel adviseurs Ellen en Linda

Sinds maart 2024 zijn collega’s Ellen Alberink en Linda de Wolf onze regionale experts op het gebied van financiële regelingen. Zij kijken onafhankelijk mee met professionals, werkgevers en kandidaten om een passende financiële oplossing te vinden voor scholing en (leerwerk)projecten. Wij geloven: voor iedereen zou een leven lang ontwikkelen mogelijk moeten zijn.

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 03-13-2024

Leerwerkloket Twente blijft zich ontwikkelen. Petra blikt terug op haar eerste professionaliseringsoverleg met het thema ASS.

Leerwerkloket Twente organiseert iedere vier weken een profoverleg voor de loopbaanadviseurs. Om onze kandidaten goed te kunnen adviseren is het belangrijk om ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, in het onderwijs en in de maatschappij te volgen en onszelf hierin professionaliseren.

Lees bericht

NO OPTION SET