Naar overzicht
Werkgever | 22-02-2021

Anders organiseren, nieuwe kansen!


De zorg luidt de noodklok. Zorginstellingen hebben al jaren uitdagingen om roosters vullend te krijgen. De personeelstekorten zijn zo hoog dat professionals structureel een hoge werkdruk ervaren en het ziekteverzuim toeneemt. Door de coronacrisis wordt dit nog meer versterkt. Iedere zorginstelling werkt hard om de professionals te binden aan hun organisatie. Daarnaast doen professionals veel taken onder hun niveau, terwijl de talenten van vele anderen onbenut blijven.

Om deze personeelstekorten tegen te gaan moeten er creatieve oplossingen bedacht worden. Jobcarving kan bijdragen om deze issues te verhelpen. Bij jobcarving gaat het om creëren van nieuwe banen door bestaande functies te splitsen. Doordat de werkzaamheden en taken verdeeld worden kan er structureel een nieuwe baan ontstaan.

Professionals kunnen dan werk op hun niveau verrichten, ervaren meer werkplezier én de werkdruk wordt verlicht. Door jobcarving in te zetten kunnen personeelstekorten tegen worden gegaan. Wil je meer weten hoe jouw organisatie jobcarving in kunt zetten? Lees hier meer.

De brochure van Rijksoverheid geeft je handvatten hoe je jobcarving kunt inzetten binnen jouw organisatie. Als jobcrafting op de juiste manier wordt ingezet is er sprake van een win-win situatie. Professionals ervaren meer werkplezier en kunnen zich echt toeleggen op het beroep waarvoor ze zijn opgeleid. Nieuwe doelgroepen doen hun intrede in de zorg of de sector. Medewerkers groeien in hun persoonlijke ontwikkeling en voor de organisatie ontstaan er meer mogelijkheden voor de duurzame inzetbaarheid van bestaand personeel.


Lyanne ten Brummelhuis 

23 februari 2021

Delen

Gerelateerde berichten

Werkgever | 07-26-2024

Vooruitblik op de toekomst: Ontwikkelpad Kinderopvang in Twente

Centrumgemeente Enschede heeft namens de arbeidsmarktregio opdracht gegeven om het Ontwikkelpad Kinderopvang vorm te geven in Twente. Door recente ontwikkelingen wordt er een aanzienlijke krapte verwacht in de kinderopvangsector. Verschillende partijen hebben de krachten gebundeld om samen de kinderopvang toekomstbestendig en wendbaar te maken. Deze samenwerking omvat onder andere Leerwerkloket Twente, ROC van Twente, Werkplein Twente en SBB. En dat doen we graag samen met de Twentse kinderopvangorganisaties.

Lees bericht

Werkgever en Werkzoekende en ZZP | 06-19-2024

5 tips: Zet je loopbaan in het zonnetje

De zomerperiode is bijna aangebroken. De zomer is niet alleen een tijd van zon, vakantie en ijsjes. Het is ook een uitgelezen moment om je loopbaan eens extra aandacht te geven. Of je nu al een baan hebt of op zoek bent naar werk, deze zonnige periode biedt kansen voor reflectie en groei. Hier zijn enkele tips om aan de slag te gaan met je loopbaan.

Lees bericht

Werkgever | 06-19-2024

'We moeten het samen doen'

De tweede Kopgroep Basisvaardigheden is gestart. Deelnemende werkgevers gaan aan de slag met laaggeletterdheid. "Iemand die de basisvaardigheden niet beheerst kost alleen maar geld, voor de maatschappij, maar ook voor werkgevers. In mijn vorige baan kon ik bijvoorbeeld niet beoordelen of ik een goedkopere oplossing had voor de klant, dus ik koos altijd voor de dure optie die ik kende. En daarbovenop nog mijn verzuimkosten doordat ik veel uitviel."

Lees bericht

NO OPTION SET