Naar overzicht
Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 08-02-2021

Alles gezien op Netflix? Laat je inspireren door De Wasstraat!

Raak ontroerd door de verhalen van de medewerkers van Matz Carwash uit Deventer. Of word enthousiast over de rol van Martin Kniest, de eigenaar en zie hoe je met een sociaal hart een succesvol bedrijf kunt runnen. 

De uitzendingen zijn op TV geweest maar daar had ik ze gemist. Gelukkig kwam ik toevallig op deze website waar je alle afleveringen kunt terugkijken. 

De Wasstraat is de plek waar de medewerkers met “een afstand tot de arbeidsmarkt” zich veilig, gehoord en gezien voelen. Maar ook waar ze moeten presteren. De Wasstraat laat per aflevering zien hoe een werknemer tot hier is gekomen, welke strijd hij voert om ‘erbij te horen’ en welke struggle hij heeft om begrepen te worden. Prachtig om te zien hoe belangrijk werkgever Martin is. Dat hij het verschil is tussen een fijn en volwaardig leven, een leven in de schuldsanering of ...... Dat hij de potentie ziet van het individu en van zijn personeel één grote familie weet te maken. Maar ook hoe hij met een sociaal hart stuurt op kwaliteit en prestatie.

Je krijgt tijdens de serie een inkijkje in de wereld van sociaal ondernemen en de belevingswereld van kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wil jij iets betekenen met jouw bedrijf voor deze doelgroep? Weet dat er veel regelingen, subsidies en hulpbronnen zijn om je hierin te ondersteunen. Wij verwijzen je graag naar een expert. 


Jolanda Schonewille

Ondernemersadviseur


Delen

Gerelateerde berichten