Naar overzicht
Werkgever | 24-04-2023

Hoe leren de medewerkers in jouw organisatie? Hoe ontwikkelen ze zichzelf? En hoe worden ze daarin precies gestimuleerd? In een werkomgeving waarin medewerkers continu de kans krijgen om te leren en te ontwikkelen, is er sprake van een ‘leercultuur’. En een sterke leercultuur is cruciaal voor de continuïteit van een organisatie en voor het behouden of aantrekken van medewerkers.

Hogescholen Windesheim en Saxion hebben onderzocht welke elementen cruciaal zijn voor een sterke leercultuur. Dat een leercultuur veel verder gaat dan formeel opleiden en hoge opleidingsbudgetten wordt duidelijk via de 6 bouwstenen die de basis zijn voor de leercultuurscan.Hoe werkt het?
Via een weblink krijg je toegang tot een online vragenlijst. Je verspreidt de weblink onder jouw medewerkers, zodat zij de vragenlijst kunnen invullen. Het invullen van de vragenlijst vraagt 10-15 minuten van jouw medewerkers. Wanneer al de vragenlijsten zijn ingevuld, dan worden de data verwerkt tot een anonieme rapportage op organisatieniveau. De rapportage helpt bij het bepalen van prioriteiten en acties om de leercultuur te versterken.

Leerwerkloket Twente werkt samen met Windesheim en Saxion op het thema LLO en leercultuur. Meld je aan via de website en geef aan dat je vrijblijvend in gesprek wilt over de Leercultuurscan. 
Vanaf juni gaan we starten. De eerste 10 bedrijven die zich melden  kunnen kosteloos deelnemen. 

 

Delen

Gerelateerde berichten