Naar overzicht
Werkgever | 24-04-2023

Hoe leren de medewerkers in jouw organisatie? Hoe ontwikkelen ze zichzelf? En hoe worden ze daarin precies gestimuleerd? In een werkomgeving waarin medewerkers continu de kans krijgen om te leren en te ontwikkelen, is er sprake van een ‘leercultuur’. En een sterke leercultuur is cruciaal voor de continuïteit van een organisatie en voor het behouden of aantrekken van medewerkers.

Hogescholen Windesheim en Saxion hebben onderzocht welke elementen cruciaal zijn voor een sterke leercultuur. Dat een leercultuur veel verder gaat dan formeel opleiden en hoge opleidingsbudgetten wordt duidelijk via de 6 bouwstenen die de basis zijn voor de leercultuurscan.



Hoe werkt het?
Via een weblink krijg je toegang tot een online vragenlijst. Je verspreidt de weblink onder jouw medewerkers, zodat zij de vragenlijst kunnen invullen. Het invullen van de vragenlijst vraagt 10-15 minuten van jouw medewerkers. Wanneer al de vragenlijsten zijn ingevuld, dan worden de data verwerkt tot een anonieme rapportage op organisatieniveau. De rapportage helpt bij het bepalen van prioriteiten en acties om de leercultuur te versterken.

Leerwerkloket Twente werkt samen met Windesheim en Saxion op het thema LLO en leercultuur. Meld je aan via de website en geef aan dat je vrijblijvend in gesprek wilt over de Leercultuurscan. 
Vanaf juni gaan we starten. De eerste 10 bedrijven die zich melden  kunnen kosteloos deelnemen. 

 

Delen

Gerelateerde berichten

Algemeen en Student en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 04-10-2024

In Twente gaat iedereen mee richting werk

De arbeidsmarktregio Twente heeft definitief 7,5 miljoen euro subsidie ontvangen vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF). De ontvangen subsidie wordt ingezet voor arbeidsmarktgerichte trajecten richting betaald werk of het starten van een eigen bedrijf. Zo wordt Leerwerkloket Twente ook gedeeltelijk gefinancierd vanuit ESF. Jenny Holtrop, manager Leerwerkloket Twente, vertelt: "We zijn ontzettend blij met de financiering vanuit ESF. Door deze financiering kunnen we veel inwoners helpen bij hun zoektocht naar (ander) werk."

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 03-18-2024

Maak kennis met onze regionaal financieel adviseurs Ellen en Linda

Sinds maart 2024 zijn collega’s Ellen Alberink en Linda de Wolf onze regionale experts op het gebied van financiële regelingen. Zij kijken onafhankelijk mee met professionals, werkgevers en kandidaten om een passende financiële oplossing te vinden voor scholing en (leerwerk)projecten. Wij geloven: voor iedereen zou een leven lang ontwikkelen mogelijk moeten zijn.

Lees bericht

Algemeen en Werkende en Werkgever en Werkzoekende | 03-13-2024

Leerwerkloket Twente blijft zich ontwikkelen. Petra blikt terug op haar eerste professionaliseringsoverleg met het thema ASS.

Leerwerkloket Twente organiseert iedere vier weken een profoverleg voor de loopbaanadviseurs. Om onze kandidaten goed te kunnen adviseren is het belangrijk om ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, in het onderwijs en in de maatschappij te volgen en onszelf hierin professionaliseren.

Lees bericht

NO OPTION SET