Naar overzicht
Dominique (30) gaat nu niet meer met tegenzin naar het werk

“Dankzij Leerwerkloket Twente heb ik een beroep gevonden dat echt bij mij past”

Jarenlang wist Dominique al dat ze niet op de juiste plek zat als begeleider in de GGZ. Maar welke baan past nu echt bij mij? Samen met Lieke, loopbaanadviseur bij Leerwerkloket Twente, heeft Dominique ontdekt dat haar hart sneller gaat kloppen van het beroep doktersassistent. Ze volgt nu een (versnelde) opleiding en gaat iedere dag met plezier naar haar werk. Laat je inspireren door Dominique. 

Ik wist nooit welke opleiding ik wilde gaan doen, maar ik wilde graag mensen helpen met psychische problemen. Een familielid had psychische problemen en dit was achteraf de reden waarom ik besloot de opleiding Sociaal Agogisch Medewerker te volgen. Ik wilde na school zo snel mogelijk aan het werk in de GGZ. Ik dacht vaak: past dit werk wel bij mij. Het was nooit mijn droombaan, maar ik wist ook niet wat dan wel. Na 8 jaar merkte ik dat ik het werk vaker naar huis nam en dat ik hier last van kreeg. Dus ik besloot mijn vaste contract op te zeggen. Ik moest op zoek naar iets anders, desnoods een baan zonder opleiding.

Via een bekende hoorde ik dat het Twents Fonds voor Vakmanschap gedeeltelijk opleidingen financiert om voor iedereen het mogelijk te maken om te leren. Ik meldde mij aan, maar ik werd snel doorverwezen naar Leerwerkloket Twente omdat ik geen idee had wat ik wilde gaan doen. Ik kwam in contact met Lieke, die mij verder hielp in mijn zoektocht naar werk dat bij mij past.

Het waren echt leuke gesprekken. Lieke gaf mij tips voor websites met informatie en persoonlijkheids- en beroepskeuzetesten. Ook gaf ze concrete opdrachten mee, waarmee ik zelf aan de slag kon. Uiteindelijk kwamen hier twee beroepen uit: doktersassistent en dierenartsassistent. Lieke gaf mij hierna de opdracht mee om beide beroepen naast elkaar te leggen en de voor- en nadelen te vergelijken. Toen zag ik in dat doktersassistent beter bij mij zou passen, waarna Lieke tips gaf voor het zoeken naar geschikte school en opleiding. Ik kwam uit bij Instituut Memo in Amersfoort, waar ik een versnelde opleiding kon gaan doen. En deze opleiding wordt ook nog gedeeltelijk gefinancierd door het Twents Fonds voor Vakmanschap!

Het is wel weer wennen om naar school te gaan. Het kost veel tijd en energie, dus je moet wel gemotiveerd zijn. Gelukkig begeleid de school ons goed, want ik en mijn medestudenten zijn al jaren niet naar school geweest. Het leren is wel wennen, maar ik zou niet meer anders willen. Ik werk nu bij een huisartsenpraktijk en ga elke dag met plezier naar mij werk. Zonder Leerwerkloket Twente was ik er nooit uitgekomen. Lieke heeft mij geholpen om een opleiding te vinden die bij mij past én om de carrièreswitch echt te doen. Ik wil iedereen meegeven: Ga voor je geluk. Je blijft vaak vasthouden aan de veilige keuze, maar het levert je zoveel op!

Delen