Naar overzicht
Esther (61) maakte een overstap naar medisch pedicure

“Ik begin nu aan mijn 3e carrière en daar heb ik heel veel zin in!”

Ooit begon Esther haar werkzame leven als boerin op haar eigen biologische zuivelboerderij.
Na een turbulente tijd van scheiden en een nieuw evenwicht zoeken, vond ze in 2002 werk als vervangend filiaalleider bij een supermarkt. Daar werkte ze jarenlang met veel plezier totdat een aantal gezondheidsklachten haar dwong pas op de plaats te maken. “Het ene was nog niet over, of het volgende diende zich al aan. Dat was een heel moeilijke periode.”

Esther wil graag het verleden achter zich laten en zich richten op de toekomst om als pedicure te gaan werken. Ze komt met haar werkgever tot een overeenkomst en een transitievergoeding. “Op de dag dat mijn contract werd ontbonden, kreeg ik een telefoontje van een drogisterij uit Hellendoorn. Zij zochten een pedicure voor hun klanten en zo kon ik meteen voor 15 uur bij hen aan de slag. Dat was echt ongelooflijk!”

Momenteel werkt Esther naast haar werk in de drogisterij ook een aantal dagdelen in haar eigen praktijk. “Er komen nog steeds klanten bij en ik heb al veel vaste klanten. Bovendien volg ik een opleiding tot medische pedicure. Dit heb ik samen met Ingrid Kosterink besproken, een van de loopbaanadviseurs. Via de subsidieregeling Nederland Leert Door heb ik daarvoor een vergoeding gekregen.”

Esther is blij met alle nieuwe ontwikkelingen maar realiseert zich ook dat het belangrijk is om het juiste evenwicht te vinden tussen werk en ontspanning. “Voor mij is vrijdag echt een vrije dag. Meestal doe ik dan wat klusjes die nog moeten gebeuren, dat is een goede manier om de balans te houden. In het weekend werk ik niet, die tijd houd ik bewust vrij voor ons samen. Want mijn huidige man en ik kennen elkaar nu 7 jaar en dat waren beslist niet de makkelijkste van ons leven. We gaan ervan uit dat we nu 7 vette jaren tegemoet gaan. Daar kijk ik naar uit!”

Delen