Naar overzicht
Hani (49) gaat aan de slag als rijinstructeur

“Ik nam het werk mee naar huis. Toen dacht ik dit moet anders”

Eerst was Hani zorgverlener in een verpleeghuis bij Carintreggeland, maar in tijden van corona kon hij het niet meer aan: ‘Ik nam het werk mee naar huis.’ Een zoektocht op internet bracht hem in contact met Leerwerkloket Twente. Met hulp van adviseur Sandy Abbink kreeg hij een opleiding bij Brookhuis, waar hij 1 augustus aan de slag is gegaan als rijinstructeur.

(Om)scholing

‘Ik liep al tijden rond met het idee dat ik rijinstructeur wilde worden. Het werken met jonge mensen zou me veel positieve energie geven, vermoedde ik. Vervolgens ben ik op zoek gegaan naar een cursus die ik hiervoor zou kunnen volgen.’ Hani komt terecht op de website van het Twents Fonds voor Vakmanschap (www.twentsfondsvoorvakmanschap.nl), en leest dat dit fonds de helft van de kosten voor (om)scholing op zich neemt, onder de voorwaarde dat de toekomstige werkgever de andere helft betaalt. Hani meldt zich aan en komt in contact met een adviseur van Leerwerkloket. In dit geval Sandy Abbink.

Deur open krijgen
Het vinden van een toekomstige werkgever blijkt vervolgens de moeilijkste klus. Hani neemt contact op met vele bedrijven, maar telkens zonder resultaat. In overleg met adviseur Sandy, besluiten ze dat zíj contact zoekt met rijscholen, om zo voor Hani de deur open te krijgen. En dat werkt! In september 2021 begint Hani met de opleiding tot rijinstructeur bij Brookhuis verkeersschool, waar hij naar eigen zeggen heel goed begeleid wordt. Hij rondt de opleiding succesvol af en is sinds 1 augustus jongstleden aan het werk voor de verkeersschool. Het idee waarmee hij al lange tijd liep, kan hij nu in praktijk uitvoeren. ‘Ik wil de cursisten vooral geruststellen in de auto, om ze vervolgens een goede rijstijl bij te kunnen brengen!’

Delen