Naar overzicht
Judith (43) ontdekte haar passie voor de Engelse taal

“Waar een deur dicht gaat, gaat er altijd één open!”

In een turbulente periode besluit Judith om tijdelijk te stoppen met werken en zich te focussen op haar vier kinderen. Hoe pijnlijk dit besluit ook was. Na een aantal jaren was ze weer klaar om aan de slag te gaan. Ze wist één ding zeker: "Ik wil iets doen waar ik energie van krijg". Judith ging opzoek naar het antwoord op deze vraag. Samen met Sandy van Leerwerkloket Twente ontdekte ze wie ze is, wat ze kan en waar ze naartoe wilt. Nu staat ze op het punt om haar droom(baan) te volgen!

Ze ging opzoek naar wie ze is, wat ze kan en wat ze wil. "Een vooronderzoek kan je heel erg helpen. Door veel informatie te verzamelen over jezelf en jezelf de tijd te gunnen ontdek je waar je energie van krijgt." Daarna heeft Judith een loopbaanadviesgesprek gehad met Sandy. "Sandy opent je ogen tijdens deze gesprekken. Ze geeft je een ander inzicht." Zo gaf Sandy als tip om contact op te nemen met haar oude werkgever, omdat Judith zo enthousiast over haar oude werk was. Judith heeft de stoute schoenen aangetrokken toen ze een geschikte vacature voorbij zag komen. Na een aantal leuke gesprekken, werd ze helaas teleurgesteld. Vanwege het beleid van haar oude werkgever was het niet mogelijk om terug te keren.

"Ik heb mezelf de tijd gegeven om deze teleurstelling bewust te verwerken. Na een aantal dagen wist ik: er is niets aan te doen en ik ga door met een volgende stap. Ik sta in het leven van waar deuren dicht gaan, gaat er altijd één open. Je moet er alleen voor open staan dat er meer deuren openstaan."

Zo ging ook voor Judith een nieuwe deur open. In de functie bij haar oude werkgever vond Judith het leuk dat Engels een belangrijke rol speelde. Ze vindt Engels een geweldige taal en leest veel boeken in het Engels. Ze bedacht zich: zou Engels-docent wat voor mij zijn? Judith is in gesprek gegaan met docenten om een beter beeld te vormen van dit beroep. En dit was wat ze wil gaan doen, ondanks de dure opleiding. Ze is er van overtuigd dat deze investering zichzelf terugbetaald.

"Take every chance, drop every fear. Het leven kan zo kort zijn, dat je elke kans moet pakken en je angst los moet laten. Deze kansen zullen weer nieuwe deuren openen." Ze volgt nu een deeltijdopleiding tot Engels docent en hoopt snel aan de slag te kunnen als Docent Engels.

Wil jij opzoek naar jouw droombaan? Ga vrijblijvend in gesprek met Leerwerkloket Twente en ontdek waar jij blij van wordt. Neem hier contact met ons op. 

Delen