Naar overzicht
Karin (48) rolt in het familiebedrijf, nu gaat ze opzoek naar wat anders

“Ik was de laatste tijd zo chagrijnig, nu is het tijd om iets anders te zoeken”

Karin, 48 jaar: “Je loopt tegen een muur en je zoekt naar de deur”

Nooit eerder had Karin behoefte aan advies of hulp. Altijd wist ze wat ze wilde of rolde ergens in. Het leven ging zoals het ging en dat paste wonderwel. En als het niet paste, ging ze gewoon een andere kant op.

Karin: “Mijn verhaal is er één als van zovelen. Mijn ouders kochten een bedrijf en als vanzelf groeide ik er in mee. Ik was geen leerwonder, dus ging naar de Huishoudschool en verveelde me daar. We groeiden op met hoe onze ouders het wilden. Dat werd ook geen werk genoemd maar hoorde bij je leven. We hielpen gewoon altijd mee.”

Als haar ouders aan hun kinderen voorleggen wat ze met de zaak willen doen, nu zij ouder worden, besluiten die het bedrijf over te nemen. Karin rolt zo als vanzelf in het familiebedrijf. “Zo simpel ging het en daar werd verder geen seconde aandacht meer aan besteed.”

Karin en haar man krijgen vier kinderen. Ze stopt even met werk maar gaat een tijdje later weer terug en werkt jarenlang parttime in het familiebedrijf. “Inmiddels is de rek er helemaal uit! Ik liep tegen een muur en zocht een deur. Die vond ik op het internet bij het Leerwerkloket.

Ik was de laatste tijd zo chagrijnig en als je dat bent betekent het dat er iets aan de hand is. Dan móet je verder gaan zoeken! Ik meldde me aan en had een paar gesprekken met Helma. Bij haar kon ik veel kwijt. Ze heeft me inzichten gegeven, mogelijkheden laten zien, mijn vaardigheden naar boven gehaald. Zij heeft me ook duidelijk gemaakt dat het zeker niet alleen om het papiertje gaat maar ook om de ervaring, en die heb ik!

Ik heb mijn wensen in kaart gebracht: minder lichamelijk zwaar werk verrichten, meer regelmaat en de weekenden vrij. Ik wil ergens energie van krijgen en ik kan en wil veel meer dan ik nu doe. Ook al weet ik nog niet precies wat; daar naar op zoek te gaan, geeft me nu al nieuwe energie!”

Delen