Sabine (49) maakte de overstap van hondentrimster naar de zorg
“Adviseur Ingrid heeft me het gewenste zetje gegeven”
Al ruim 25 jaar is de Hengelose Sabine Konink (49) hondentrimster. Maar nu de vier pubers in huis haar minder nodig hebben en ze zelf steeds meer behoefte heeft aan collega’s en interactie met mensen, maakt ze een ommezwaai. Na de zomer begint ze met de driejarige BBL-opleiding Maatschappelijke Zorg bij het ROC. Het begon met het bezoeken van een open dag voor haar dochter en vervolgens duwde adviseur Ingrid Kosterink van het Leerwerkloket Twente haar over het ‘drempeltje’.
‘Ik had al heel lang het idee dat ik niet tot aan mijn pensioen honden wilde trimmen. Toen de kinderen klein waren, was het ideaal om het werk aan huis te kunnen doen. Maar wat dán? Toen ik samen met mijn dochter een open dag van het ROC bezocht, voor haar, sprak de informatie me zo aan, dat ik later zelf nog een keertje terug ben gegaan naar het ROC. Werken als begeleider in de zorg leek me meteen hartstikke leuk. Ik wil graag het beste bij iemand naar boven halen. Ondersteuning geven bij wat nodig is om zo goed mogelijk mee te doen in de samenleving. Aangezien ik al lange tijd niet meer had gesolliciteerd, ben ik voor hulp gaan zoeken op het internet en kwam zo terecht op de site van het Leerwerkloket.
Competentietest
Adviseur Ingrid Kosterink nam contact met haar op. Ze liet Sabine eerst een competentietest maken om te kijken of haar sterke kanten goed zouden passen in de zorg. ‘Daar kwam uit dat ik ondernemend, heel loyaal en doortastend ben. Die competenties heb ik onder andere genoemd in de motivatiebrief bij het vinden van een werkplek voor de BBL-opleiding.’ BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg: een combinatie van werken en studeren. Je kunt pas aan de opleiding beginnen als je aangenomen bent op een werkplek. Voor Sabine is dat Aveleijn. Ze gaat in haar eerste jaar drie dagen werken bij Aveleijn en 1 dag naar school. ‘Ik heb heel veel gemaild met Ingrid en ze heeft me geholpen mijn cv en brief te verbeteren. Ze maakte me ook echt enthousiast voor de overstap. Ik heb erg veel steun van haar gehad, want je kunt je vragen wel stellen in je omgeving, maar iedereen is druk-druk. Dankzij Ingrid is het balletje echt gaan rollen.’
Studiekosten
Voor een vergoeding van de studiekosten had Sabine zich al aangemeld bij het Twents Fonds voor Vakmanschap. Maar nu blijkt dat Aveleijn de opleiding gaat betalen. Het liefst gaat ze werken met ouderen of jongeren met een licht verstandelijke handicap. ‘Maar in de opleiding kan die voorkeur natuurlijk nog veranderen.’ Ze stopt met het hondentrimmen, vindt dat wel lastig voor haar klanten, maar ‘het is tijd voor wat anders.’
Wil jij je omscholen, maar weet je nog niet precies waarin of hoe je dat mogelijk kunt maken? Vul hier het contactformulier in en ga vrijblijvend in gesprek.