Heb je een vraag? Vind hier je antwoord!

Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen. Zit het antwoord op jouw vraag er toch niet tussen, neem dan contact op en wij helpen je zo snel mogelijk verder!

 • Wat houdt de scholingsplicht voor werkgevers in?

  Je  bent als werkgever verplicht om je medewerkers te scholen zodat ze hun functie goed kunnen uitoefenen èn om werknemers te ontwikkelen zodat ze breed inzetbaar worden. Bij dreigend ontslag moet je onderzoeken of je een werknemer kunt omscholen voor herplaatsing in een andere functie. Het niet nakomen van de scholingsplicht kan ontslagprocedures onnodig tijdrovend en kostbaar maken. Onder voorwaarden kun je de scholingskosten in mindering brengen op een evt. te betalen transitievergoeding.

 • Waarom zou ik mijn medewerkers opleiden, straks gaan ze naar mijn concurrent?

  Je bent als werkgever een stuk aantrekkelijker als je goede ontwikkelmogelijkheden biedt. Daarmee trek je talent aan en blijven de beste medewerkers juist bij jou werken. Onderzoek toont aan dat bedrijven met een goed opleidingsklimaat meer bevlogen medewerkers hebben die minder verzuimen en betere prestaties leveren.

 • Moet ik als werkgever naar Leren en Werken toe?

  Nee hoor, we komen graag op locatie om jouw bedrijf te leren kennen en vrijblijvend in gesprek te gaan.

 • Waarom zou ik me als werkgever bij Leren en Werken Twente melden?

  Wij zijn het enige onafhankelijke, kosteloze, vrijblijvende en deskundige adviespunt op het gebied van leren en werken. Of het nu gaat om strategisch HR beleid, opzetten van maatwerk leertrajecten, scholingsmogelijkheden bij bekostigde of private opleiders, ontwikkelingen in de branche of financieringsmogelijkheden, wij hebben alle kennis in huis. Zonder enig commercieel/zakelijk belang.